Αμανατίδης: Η λειτουργία του Τεμένους αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης

«Η λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα αποτελεί προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Παράλληλα ο κ. Υπουργός εξήγησε ότι αυτό συμβάλλει «τόσο στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, όσο και στην εμπέδωση της μέριμνας της Πολιτείας προς τους Έλληνες και λοιπούς κοινοτικούς πολίτες, που πρεσβεύουν το μουσουλμανικό θρήσκευμα για την απρόσκοπτη άσκηση των λατρευτικών τους καθηκόντων».

Στις 6 Αυγούστου του 2016, όπως ο Γιάννης Αμανατίδης, «με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θέτοντας τέλος σε μια διαρκή εκκρεμότητα από το 1934 και εξής, η Βουλή των Ελλήνων ήρε τα εμπόδια για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα με μεγάλη πλειοψηφία και χάρη στην αγαστή συνεργασία όλων επίκειται η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών».

Ακόμη, υποστήριξε ότι «σήμερα, με το άρθρο 5 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας του, βάσει της ίδρυσης νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου -εποπτευόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή της «Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», με στόχο την παράδοσή του σε αυτήν το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, ο υφυπουργός εξωτερικών τόνισε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις υπερψηφίζοντας το σχετικό άρθρο, ενισχύουν τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας, με  σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».