ΕΙΔΗΣΕΙΣ
autokinita-oximata-kinisi

Η Καλαμαριά συμμετέχει με δράσεις στην Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο

Μια σειρά από δράσεις οι οποίες  στοχεύουν να προωθήσουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς  και να  ευαισθητοποιήσουν  τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη,  πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία  Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, μετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Συγκεκριμένα , οι δράσεις ξεκινούν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου σε τρείς βιβλιοθήκες του Δήμου (Δανιηλίδειο, συνοικισμού Καραμπουρνάκι και βιβλιοθήκη του νέου Πολιτιστικού Κέντρου), όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν οχήματα από πηλό, θα παίξουν και θα μάθουν για τη βιώσιμη κινητικότητα .

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι  τις  12.30 μ.μ. και από τις 7.30  έως τις 21.30 το βράδυ στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού με διαδραστικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής έχοντας ως θέμα «Κυκλοφορώ σωστά κερδίζω τη ζωή». Eξήντα μαθητές  Γ΄ τάξης τριών Δημοτικών σχολείων (3ου,4ου, 15ου), θα φθάσουν εκείνη την ημέρα, πεζοί στο χώρο της εκδήλωσης οι οποίοι  με την καθοδήγηση κατάλληλου εκπαιδευμένου προσωπικού της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης  και χρησιμοποιώντας ηλεκτροκίνητα, συμβατικά ποδήλατα αλλά και άλλα είδη βάδισης(σκειτμπορντ, ρόλερ και πατίνια), θα μυηθούν στον σωστό τρόπο μετακίνησης μέσα σε ένα αστικό οδικό δίκτυο.

Σκοπός είναι οι μικροί μαθητές, πέραν του αυτοκινήτου,  να συνειδητοποιήσουν  το μέγεθος  της ωφέλειας των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης  που είναι φιλικοί  προς το περιβάλλον και να τους εντάξουν στην  καθημερινότητά τους . Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία για μικρούς και μεγάλους με το συγκρότημα Vise a VieΟι δράσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με την «Ημέρα Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου» στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Παιδιά από έξι ετών και πάνω αλλά και ενήλικες συμμετέχουν και επιδεικνύουν τις  ικανότητές τους και τη διαγωνιστική τους δεξιοτεχνία, στο χειρισμό του ποδηλάτου και ταυτόχρονα μαθαίνουν να αγαπούν και καθιερώνουν αυτό ως μέσο μετακίνησης.