ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών για απόπειρα εμπρησμού στο Κέντρο Φιλοξενίας ΣΟΦΤΕΞ!

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης Αλγερινός, 21 ετών, για απόπειρα εμπρησμού στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της ΣΟΦΤΕΞ, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2017.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς της συγκεκριμένης δομής στο Κορδελιό ενημερώθηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ότι τέσσερις άγνωστοι -πιθανότατα αλλοδαποί- που διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ, 500 μέτρα πιο μακριά, εισήλθαν με καλυμμένα τα πρόσωπα στο κέντρο.

Στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη σκηνή στην οποία διέμεναν τέσσερις Σύροι πρόσφυγες, επιχειρώντας να βάλουν φωτιά με αναπτήρα.

Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν τρία άτομα που παραφυλούσαν, ανάμεσα στους οποίους κατηγορείται ότι ήταν κι ο 21 ετών Αλγερινός.

Τα παρ’ ολίγον θύματα αντιλήφθηκαν τις προθέσεις των δραστών και κάλεσαν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι εμπρηστές να τραπούν σε φυγή.

Φιλοξενούμενοι στη δομή καταδίωξαν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Αλγερινό.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο προηγούμενα 24ωρα υπήρχε διένεξη μεταξύ φιλοξενούμενων στη δομή της ΣΟΦΤΕΞ και διαμενόντων στα βαγόνια και η απόπειρα εμπρησμού εκτιμάται ότι ήταν πράξη εκδίκησης.