ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατρούγκαλος: Περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την επιρροή της στον κόσμο μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν μειώσεις χωρίς μεταρρυθμίσεις και ότι όταν καλυτερεύσει η οικονομία, θα γίνει καλύτερο και το ασφαλιστικό.

Όπως τόνισε:

Πήραμε υπόψη την απόφαση του ΣτΕ για να κάνουμε ένα ασφαλιστικό βιώσιμο. Δεν μειώθηκαν συντάξεις που το άθροισμά τους ήταν κάτω από 1.300 ευρώ. Οι άλλοι έκαναν μειώσεις χωρίς μεταρρυθμίσεις. Εμείς κάναμε το αντίθετο. Οι άλλοι κάνανε μειώσεις στο βρόντο.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι »έκαναν τα μεγάλα εγκλήματα». Σύμφωνα με τον ίδιο »τo νέο ασφαλιστικό έγινε με βάση τα χρήματα που είχαμε και δώσαμε την υπόσχεση ότι όταν καλυτερεύσει η οικονομία, θα καλυτερεύσει και το ασφαλιστικό. O κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι η πολιτική μας ήταν για τα χαμηλότερα στρώματα».

Αναφορικά με το ΔΝΤ τόνισε ότι »συμμετέχει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Είναι ακραίος παίκτης. Θέλει αίμα. Δεν δώσαμε αίμα.
Η αντίθεση του ΔΝΤ είναι η πλήρης απόδειξη ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τον ελληνικό λαό.Είμαι πάντα περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση γιατί εφαρμόσαμε κανόνες ισονομίας και εφαρμόσαμε την εθνική σύνταξη, όταν οι τάσεις είναι αντίθετες».

Σε σχέση με το ΕΚΑΣ, δε, συμπλήρωσε ότι »είχε καταργηθεί με ψήφους ΝΔ και Ποταμιού από τον Ιούλιο του 2015. Eξακολουθούμε να το πιστεύουμε ότι δεν είναι καλό πράγμα η κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο:

Δεν θέλαμε να θυσιάσουμε τη χώρα, γιαυτό πήγαμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Το νέο ασφαλιστικό δεν είχε καμία οριζόντια μείωση, εφάρμοσε ίσες μειώσεις σε όλους.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε, μεταξύ άλλων σε σχέση με άλλες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ότι »η τρύπα στα έσοδα δεν δημιουργήθηκε από το ασφαλιστικό, αυτοί που θέλουν να αλλάξουν στο δυσμενέστερο είναι το ΔΝΤ. Αυτό που μπορεί να κάνουμε είναι παγώσουμε τις οφειλές και να επιτρέψουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες να κάνουν ασφαλιστικά ταμεία. Για να μην μειωθούν οι συντάξεις, αυξήσαμε τις εισφορές».

Συμπλήρωσε, δε, ότι »για τα μπλοκάκια η αλλαγή που κάναμε ήταν η πιο θετική για να μην πληρώνουν διπλές εισφορές».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι »έχουν ολοκληρωθεί οι αποστολές στους συνταξιούχους. Yπάρχει νέφος παραπληροφόρησης, όσοι ενημερώνονται από τα Μέσα, δεν μπορούν να πειστούν για αυτά που λέμε».