ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεσσηνία: Δις ισόβια στο δολοφόνο ηλικιωμένου για 125 ευρώ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης  σε έναν 43χρονο Αλβανό που είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου με ένα καδρόνι έναν ηλικιωμένο στην αυλή του σπιτιού του στην περιοχή Κρυονέρι του Αετού Μεσσηνίας για να του αρπάξει 125 ευρώ, στις 15 Δεκεμβρίου του 2012! Μάλιστα, έστησε ολόκληρη σκηνοθεσία μετά το έγκλημα για να μην τον υποψιαστούν.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας διατήρησε την πρωτόδικη ποινή και καταδίκασε τον αλλοδαπό κατηγορούμενο σε δις ισόβια κάθειρξη, κρίνοντάς τον ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Παρ’ όλο που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος γιατί είχε πιει τσίπουρα στο καφενείο κι ότι το 87χρονο θύμα τον προσέβαλε και τον έβρισε, οι μαρτυρίες σε βάρος του ήταν καταλυτικές. Άλλωστε, οι αστυνομικοί είχαν βρει στο κατάλυμά του τα ματωμένα γάντια και το μπουφάν του και είχε αναγκαστεί να ομολογήσει!

Ο δράστης είχε χτυπήσει τόσο άγρια τον άτυχο ηλικιωμένο, που δεν μπόρεσε να αποκαλύψει την ταυτότητά του όταν μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή του! Ο 43χρονος επέστρεψε στο κατάλυμά του και τηλεφώνησε σε ομοεθνείς του ότι τάχα φοβόταν επειδή  κάποιος του χτυπούσε τα παράθυρα. Μαζί κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του θύματος, όπου προσποιήθηκε ότι βρήκε αιμόφυρτο τον 87χρονο!