ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας-Λεμέρ: Το μυστικό της Αμοργού και η λύση για το χρέος

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση στο προσεχές Eurogroup, κάτι που είχε νωρίτερα υποστηρίξει και ο Μπρούνο Λεμέρ. Απολαυστικός ο διάλογος των δύο ανδρών, που είχε… κάτι από την Αμοργό και την εύνοια των θεών για συμφωνία…

 

Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μια λύση για τη ρύθμιση του χρέους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι εφικτό να βρεθεί αυτή η λύση στην ερχόμενη Πέμπτη στο πλαίσιο του Eurogroup ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο της Συνόδου Κορυφής. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρωθυπουργός «η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν».

«Η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτάζει μπροστά», πρόσθεσε ακόμα.

Διάλογος με Αμοργό, θεούς και… τύχη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διάλογος που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπρούνο Λεμέρ, κατά την είσοδο του Γάλλου ΥΠΟΙΚ στο Μέγαρο Μαξίμου:

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία αυτή που έχετε αναλάβει», τόνισε ο Πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τον κ. Λεμέρ και συνέχισε: «Βρισκόμαστε κοντά σε μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα ειναι επωφελής, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

«Να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τα φιλικά αισθήματα του Εμανουέλ Μακρόν», είπε από τη μεριά του στον Πρωθυπουργό ο κ. Λεμέρ.

«Δείξατε θάρρος για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων και κατέχεστε απο την αρετή αυτού του θάρρους», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το Eurogroup συμφωνώ με την ανάλυση που κάνατε. Δεν είμαστε μακριά απο μια λύση στις 15 Ιουνίου. Όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος πρέπει να αποφύγουμε μια νέα κρίση του ελληνικού ζητήματος
Έχω πολλαπλάσιασει τις επαφές μου με την κα. Λαγκάρντ, τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ και είμαι πραγματικα αισιόδοξος για μια καλή λύση, αλλά για να επιτευχθεί μια καλή λυση χρειάζεται και τυχη. Η τύχη είναι ένα βραχιολάκι που φοράω στο χερι μου απο το νησί της Αμοργού. Με την βοηθεια των θεών θα τα καταφερουμε», είπε με χιούμορ ο κ. Λεμέρ.

«Συν Αθήνα και χειρα κίνει…», σχολίασε ο Πρωθυπουργός που χαμογελώντας είπε πως «είμαι βέβαιος για την εύνοια των θεών αλλα πρέπει πρώτα να τους βοηθήσουμε κι εμείς, κάνοντας το καθήκον μας».