ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έναρξη ηλεκτρονικών αιτήσεων στα Δημόσια ΙΕΚ

Τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα Παρασκευή 25/08/2017 έως την Παρασκευή 01/09/2017 και ώρα 10:00 οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων των Δημοσίων ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2017Β.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι το υπουργείο ενισχύει τον θεσμό της Επαγγελματικής Κατάρτισης στα Δημόσια ΙΕΚ.

Όπως πρόσθεσε, οι καταρτιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν την ειδικότητα η οποία τους ενδιαφέρει από το πλήθος των ειδικοτήτων που λειτουργούν στα Δημόσια ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαξεβανάκη, όλες οι ειδικότητες που παρέχονται στα Δημόσια ΙΕΚ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Κατά τον ίδιο, στόχος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr