ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Εγκρίθηκε η απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Χόσνι Μουμπάρακ, η αιγυπτιακή εισαγγελία δέχθηκε τη Δευτέρα την απελευθέρωση του πρώην προέδρου, ο οποίος στις αρχές Μαρτίου αθωώθηκε από το εφετείο για τον θάνατο διαδηλωτών το 2011 στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του.

Ο δικηγόρος Φαρίντ ελ-Ντιμπ διευκρίνισε πως ο Μουμπάρακ, ο οποίος κρατείται αυτή τη στιγμή σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, «θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του όταν οι γιατροί πουν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο». Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του, δε θα μπορεί πάντως να μεταβεί στο εξωτερικό.

EPA/KHALED ELFIQI

Υπενθυμίζεται πως ο Μουμπάρακ, 87 ετών, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα μετά τη σύλληψή του το 2011 υπό επιτήρηση σ’ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Είχε καταδικασθεί σε ισόβια τον Ιούνιο του 2012, όμως η Δικαιοσύνη διέταξε να διεξαχθεί νέα δίκη.

Το Νοέμβριο του 2014 ένα άλλο δικαστήριο που τον δίκασε εκ νέου, ζήτησε τελικά να μπούν στο αρχείο οι κατηγορίες, απαλλάσσοντας έτσι τον Μουμπάρακ, αλλά η εισαγγελία προσέφυγε στο εφετείο. Στις 2 Μαρτίου το εφετείο επικύρωσε την άρση των κατηγοριών.

EPA/KHALED ELFIQI

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ