ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολογία και… κίνδυνος βαθμών για την ΑΕΚ!

Τα επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έβαλαν σε… μπελάδες την Ένωση, που την Παρασκευή θα απολογηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Super League! Oρατός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών!   

Τα άσχημα μαντάτα για την πρωτοπόρο (μαζί με τον Ατρόμητο) ΑΕΚ έχουν να κάνουν ότι καλείται σε απολογία με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 περίπτωση β’ του Πειθαρχικού Κώδικα. Αφορά επεισόδια που συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές, κάτι που θα παλέψουν να ανατρέψουν οι άνθρωποι της Ένωσης στην απολογία της Παρασκευής. Πάντως στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία αφού η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως τα επεισόδια έλαβαν χώρα πέραν του προελέγχου, που δεν θεωρείται «εν γένει χώρος του γηπέδου».

Αν η ΑΕΚ τιμωρηθεί για τη συγκεκριμένη παράβαση εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών, προβλέπεται πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας για 2 έως 4 αγωνιστικές!

Συγκεκριμένα η κλήση αναφέρει τα εξής:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 1 εδ. α΄ και β΄ – περ. β΄, 3 περ. α΄ και στ΄, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ο κακό για την ΑΕΚ είναι ότι θα δικαστεί με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 περίπτωση β’ του Πειθαρχικού Κώδικα, που αφορά επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου τα οποία συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές.

από gazzetta.gr