ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το Μενίδι

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων δημιουργία νέων υπηρεσιών και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, στον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και σε αντιπροσωπεία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις με τους οποίους συναντήθηκαν σήμερα στο μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη.

 

Αυτή την ώρα εξάλλου ο κ. Τόσκας μεταβαίνει στο Μαξίμου για να ενημερώσει για το περιεχόμενο της σύσκεψης.

«Φαίνεται πως αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα», δήλωσε ο δήμαρχος λίγο μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες και υπογράμμισε ότι ο υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύθηκαν για άμεση υλοποίηση, ακόμα και από αύριο. Ο κ. Κασσαβός, καθώς και οι υπόλοιποι της αντιπροσωπείας από το δήμο Μενιδίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από όσα τούς ανακοινώθηκαν κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη επειδή όπως είπαν, εδώ και χρόνια έχουν ακούσει πολλά.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση, Οδυσσέας Καμπόλης δήλωσε ότι η στάση του υπουργείου και της αστυνομίας δείχνει ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αναλυτικά θα ανακοινωθούν από το υπουργείο, ωστόσο σε πρώτη φάση από αύριο ξεκινούν επιχειρήσεις της αστυνομίας, στις «γκρίζες περιοχές» του Μενιδίου που είναι: Αγία Σωτήρα, Άγιος Δημήτριος, Αυλίζα, στρατόπεδο Καποτά, Χαραυγή και οδός Κύπρου.

Παράλληλα, ιδρύεται τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού δυτικής Αττικής με έδρα το Μενίδι, ανεξάρτητο τμήμα Τροχαίας στην περιοχή, ενώ από αύριο θα υπάρχουν σε μόνιμη βάση δύο ομάδες ΔΙΑΣ και θα ενισχυθούν οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ κι οι περιπολίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όπως τού είπε ο κ. Τόσκας, η εξοικονόμηση προσωπικού για την υλοποίηση των μέτρων θα γίνει κυρίως από τη φύλαξη επισήμων και άλλες υπηρεσίες μη μάχιμες.

Κατόπιν όλων αυτών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι δημοτών Αχαρνών θα γίνει κανονικά η προγραμματισμένη για το απόγευμα συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Καράβου όπου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης και στη συνέχεια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, θα υπάρξει «παύση των κινητοποιήσεων για να δοθεί ο χρόνος στις Αρχές να εφαρμόσουν το σχέδιο».

Από πλευράς δήμου στη συνάντηση εκτός από τον δήμαρχο κ. Κασσαβό συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο κ. Καμπόλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που έχουν εκλεγεί Παναγιώτης Γρηγοριάδης και Σπύρος Βρεττός και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Πολυμενέας και Ευστάθιος Τοπαλίδης.