ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο το πρωί στο Λιμάνι η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Καράογλου

Αύριο στις 11.00 το πρωί, ο Θεόδωρος Καράογλου θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του με τίτλο «Ορκίζομαι» στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ.

Το βιβλίο δεν είναι ένα ακόμη «προϊόν» που υπακούει στους κανόνες της αγοράς, αλλά μια αφετηρία διαλόγου του Βουλευτή και Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εμβάθυνσης της ποιότητας της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Στα κεφάλαιά του εστιάζει στην απαίτηση των καιρών το Σύνταγμα να γίνει πιο «αυστηρό» ως προς την αποτελεσματικότητά του και πιο «ανοικτό» όσον αφορά στον πολιτειακό μας προσανατολισμό. Επίσης καταγράφει την ιστορική εξέλιξη των Ελληνικών Συνταγμάτων από το 1822 μέχρι σήμερα και καταλήγει με την παρουσίαση δεκαεννέα συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωση του.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου στον επίλογο του βιβλίου του: «Αταλάντευτος στόχος μας και ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της Πολιτείας, μέσω της Αναθεώρησης του Συντάγματος, πρέπει να είναι η διαρκής ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και η σφυρηλάτηση μιας νέας σχέσης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη-πολιτικής και πολίτη-κράτους, η οποία θα ανατρέπει το σημερινό τεκμήριο ενοχής που περιβάλλει τα κόμματα και τους πολιτικούς».

Σήμερα άλλωστε πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στη Βέροια και συγκεκριμένα στο πολυχώρο Ελιά στις 18:00.