ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βούτσης: Ανασχηματισμός μετά την γ’ αξιολόγηση και τις γερμανικές εκλογές

«Πάγο» στα σενάρια ανασχηματισμού επιχείρησε να βάλει ο Νίκος Βούτσης, μεταφέροντας τις οποίες κυβερνητικές ανακατατάξεις για μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε χαρακτηριστικά πως δομικός ανασχηματισμός δεν αναμένεται να γίνει πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, ενώ προσέθεσε πως θα μπορεί να γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές (24 Σεπτεμβρίου) και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές θα είναι πιο θετικές για την Ελλάδα, καθώς όλοι πλέον μιλούν για την ανάγκη μιας κοινωνικής Ευρώπης και μιας νέας αρχιτεκτονικής όσον αφορά τη δομή και τη λειτουργία της.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική που έχει ζητήσει η ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο και το Noor 1, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δηλαδή μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε ο κ  Βούτσης ανέφερε ότι  θα έχει ψηφιστεί  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, το οποίο  θα είναι το πρώτο που θα εγκριθεί με το άνοιγμα της Βουλής και πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Αγροτικής Ανάπτυξης για τον αγροτικό συνδικαλισμό, του Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα και του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής εντός της Γ΄ Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής θα συζητηθούν η Συνταγματική Αναθεώρηση και το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων, ενώ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι επαφές με την Κυπριακή Βουλή προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το Φάκελο της Κύπρου με βάση τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής της περιόδου 1986-1988.