ΕΙΔΗΣΕΙΣ
seminaria-mageir-660

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 86 χρόνων παρουσίας του, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων «World Chefs Congress & Expo» έρχεται στην Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.

“Αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός παγκοσμίως στο χώρο της γαστρονομίας, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξάγονται και οι παγκόσμιοι τελικοί διαγωνισμοί για την ανάδειξη του world master chef”, είπε μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, η Δέσποινα Αμαραντίδου, πρόεδρος του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο άρχισαν από σήμερα να καταφθάνουν στην πόλη για το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-Helexpo AE.

“Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία ν’ αναδείξουμε  τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου καθώς είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το συνέδριο σε μεσογειακή χώρα” τόνισε η κ.Αμαραντίδου.

 Όπως είπε, μια ξεχωριστή εκδήλωση είναι και αυτή της παρέλασης των Eθνών που θα πραγματοποιηθεί από τους σεφ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Συμμετέχουν 80 χώρες από όλο τον κόσμο. “Είναι σημαντικό να συμμετέχουν και οι πολίτες, για να δείξουν αυτό που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες, την φιλοξενία”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Worldchefs Congress διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως.

Το 2018 θα διοργανωθεί στη Μαλαισία, ενώ η ανακοίνωση για τη  χώρα που θα το φιλοξενήσει το 2020, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Το διεκδικούν  η Λυόν, η Αγία Πετρούπολη και το Σίδνεϊ. Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα αναδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας.