ΕΙΔΗΣΕΙΣ
deth

ΔΕΘ: Αύξηση 20% στην επισκεψιμότητα το πρώτο Σαββατοκύριακο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε, σύμφωνα με την ΔΕΘ Helexpo η 81η ΔΕΘ, που στο πρώτο της Σαββατοκύριακο υποδέχθηκε 20% περισσότερους επισκέπτες από το αντίστοιχο περσινό διήμερο.

Κατάμεστος ήταν χθες βράδυ ο χώρος μπροστά από τη σκηνή του Τόξου της ΧΑΝΘ, όπου η Δέσποινα Βανδή και οι Μέλισσες ενθουσίασαν το κοινό. Απόψε στις 21:30 τη μουσική σκυτάλη παίρνει ο Στέλιος Ρόκκος με τη Μαλού, που υπόσχονται νέα μελωδικά ταξίδια για τους επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ.

Στις 19:30, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτίριο διοίκησης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση«Τα ρούχα του βασιλιά», του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, από την ομάδα «Ντουέντε Θέατρο & Τέχνη». Πρόκειται για το κλασικό παραμύθι, σε μια πανέξυπνη θεατρική διασκευή.

Το μεγάλο πειρατικό καράβι, μήκους 16 μέτρων, που αγκυροβόλησε στην 81η ΔΕΘ προσκαλεί τους επισκέπτες σε περιπέτειες.

Τα αφιερώματα «Η Ελλάδα στο πιάτο μας» και η «Γωνιά Γαστρονομίας» στα περίπτερα 7 και 13 αντίστοιχα ανοίγουν την όρεξη στον κόσμο, ενώ το αφιέρωμα «Bookmarket» προσφέρει μια περιήγηση στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Και βέβαια οι λάτρεις του αυτοκινήτου δεν μένουν παραπονεμένοι, αφού νέα μοντέλα γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών παρουσιάζονται στην 81η ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον ποντιακό χορό Ομάλ, που, στο πλαίσιο της αυριανής συναυλίας των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, θα προσπαθήσει, με τη συνδρομή του κόσμου, να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων. Ο χορός θα περικυκλώσει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 23:00.