ΕΙΔΗΣΕΙΣ
katrougkalos-hilton-708

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το «άνοιγμα» του ασφαλιστικού

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σχολιάζοντας το έγγραφο του Γερούν Ντέισελμπλουμ, διευκρίνισε ότι «αυτό που γίνεται τώρα, είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκκρεμούν ακόμη, οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων, οι οποίες «αποτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο».

Στο ίδιο μήκος κύματος το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι το ασφαλιστικό δεν αποτελεί θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και κάνει λόγο για γενικευμένη παρερμηνεία του εγγράφου Ντέισελμπλουμ.

«Παράθυρο» κατάργησης επιδομάτων λόγω επικάλυψης με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, σημείωσε ότι «όπου υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα».

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα τα αναπηρικά και τα οικογενειακά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, σημειώνοντας ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2017.