ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχία σημείωσε η εθελοντική αιμοδοσία των ροταριανών στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ροταριανού Ιδρύματος σε όλο τον κόσμο, η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ με τη συμμετοχή  όλων των Ροταριανών Ομίλων της Θεσσαλονίκης, οργάνωσε  το Σάββατο 10 Ιουνίου, από τις 9 το πρωϊ έως τις 1 το μεσημέρι, στη Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Απέναντι από την ΧΑΝΘ) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ με τίτλο «Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς – Πολιτισμός είναι αλληλεγγύη και προσφορά».

Η εκδήλωση που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, διοργανώθηκε από την 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ρ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την ευθύνη του ιατρού Αριστοτέλη Αποστολίδη και με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ HELEXPO, του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Ασθενών «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»  του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου και του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ο Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ. Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε «Όλοι γνωρίζουμε ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται, αλλά και ούτε μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο, παρά μόνο μπορεί να προσφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, η ουσία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τα παράγωγά της αποκτούν το δικό τους, μοναδικό και ξεχωριστό νόημα για την κοινωνία. Είμαστε η δεύτερη χώρα σε ανάγκες μετά τη Δανία, εξ αιτίας των πολλών τροχαίων ατυχημάτων και εξ αιτίας των πολυμεταγγιζόμενων  ατόμων. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος για την κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι υπόθεση Όλων μας».

Ο υπεύθυνος της πρωτοβουλίας ιατρός και πρόεδρος του Ρ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Αποστολίδης, τόνισε ότι «Οι Ροταριανοί Όμιλοι της Θεσσαλονίκης πολλές φορές ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν μεμονωμένα, όταν χρειάσθηκε να δώσουν αίμα για κάποιον συνάνθρωπο μας. Τώρα όμως, νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα, να κάνουμε πράξη όλοι μαζί κάτι πιο οργανωμένο και να το υποστηρίξουμε. Έτσι, ξεκινάμε από φέτος, την «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» με στόχο να την καθιερώσουμε κάθε χρόνο. Γιατί, η αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς, που γεμίζει με ηθική ικανοποίηση και υπερηφάνεια τον αιμοδότη, για τις ζωές που θα σώσει με το δικό του αίμα και τα παράγωγά του».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας και πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ντίνος Κωστόπουλος, σημειώνει ότι στο πλαίσιο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και με σκοπό την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή περισσότερων συμπολιτών μας, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη διανομή έντυπου υλικού, αναρτήθηκαν αφίσες και banners σε κεντρικά σημεία και κτίρια της πόλης, που προσκαλούν όλους τους Θεσσαλονικείς να προσφέρουν αίμα, γιατί αυτή η πράξη μας, δηλώνει πολιτισμό και κοινωνική αλληλεγγύη.  Το Σάββατο τέλος, εθελοντές ντυμένοι με μπλουζάκια που ήταν σηματοδοτημένα με τα χρώματα της αιμοδοσίας, ανήρτησαν στον οδικό κόμβο της πλατείας ΧΑΝΘ- ΔΕΘ εκατοντάδες κόκκινα μπαλόνια με ήλιον με το μήνυμα «Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς» ξαφνιάζοντας έτσι ευχάριστα, τους χιλιάδες διερχόμενους Θεσσαλονικείς.

Τη φετινή διοργάνωση υποστήριξαν, η ΔΕΘ Helexpo, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το Θεαγένειο Νοσοκομείο, η ERGO Aσφαλιστική, η Ελληνική Βιομηχανία Αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ, τα ζαχαροπλαστεία ΑΒΕΡΩΦ, η Affidea / Ευρωιατρική. Χορηγός επικοινωνίας το press724.gr