ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ht_tulsa_shooting2_cf_160919_12x5_1600

ΗΠΑ: Άοπλος μαύρος πυροβολείται θανάσιμα από αστυνομικό στην Οκλαχόμα (video)

Σάλο προκαλεί νέο βίντεο με λευκό αστυνομικό να πυροβολεί θανάσιμα μαύρο, στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Όπως φαίνεται καθαρά από τις εικόνες που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο της Αστυνομίας, ο άνδρας κατευθύνεται με τα χέρια ψηλά προς το αυτοκίνητό του και όταν φθάνει κοντά στη θέση του συνοδηγού πέφτει αρχικά αναίσθητος από όπλο αναισθητοποίησης (stun gun) και στη συνέχεια πυροβολείται θανάσιμα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές της Τάλσα, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για εγκαταλελειμμένο όχημα, τύπου SUV, στη μέση του δρόμου. Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο 40χρονος άνδρας φαίνεται να κινείται προς αυτό το όχημα ενόσω τον ακολουθεί και τον σημαδεύει ένας αστυνομικός. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ στην περιοχή βρίσκονται τρεις ακόμη αστυνομικοί, ο άνδρας κείτεται στο έδαφος. Η μπλούζα του γεμίζει αίμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα τη Δευτέρα, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Τάλσα, ο Τσακ Τζόρνταν, δήλωσε ο ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα με όπλο αναισθητοποίησης κι έπειτα γυναίκα αστυνομικός τον πυροβόλησε, καθώς «δεν ήταν συνεργάσιμος».

Ο διοικητής δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε όπλο. Χαρακτήρισε επίσης το βίντεο «εξοργιστικό» και ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει την υπόθεση.