ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει έτοιμο λόγο για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε ό,τι ο πατέρας της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο βασιλιάς George V κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου. Έχει προετοιμάσει ομιλία σε περίπτωση που ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η ομιλία για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο γράφτηκε το 1983, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Δημοσιεύτηκε μάλιστα το 2013 βάσει του νόμου «30-year rule». Τμήματα της ομιλίας δεν ανταποκρίνονται βέβαια στη σημερινή πραγματικότητα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απόσπασμα από την ομιλία της

Για παράδειγμα ο γιος της πρίγκιπας Andrew δεν είναι πλέον σε στρατιωτική δράση όπως στη διάρκεια του Πολέμου των Φώκλαντ. «Δεν έχω ξεχάσει τη θλίψη και την υπερηφάνεια που ένιωσα καθώς η αδερφή μου και εγώ ακούγαμε από τον ασύρματο την ομιλία του πατέρα μας, George VI, και τα εμπνευσμένα λόγια του το 1939. Όταν η Βρετανία μπήκε στον πόλεμο με τη Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν φαντάστηκα ούτε για μια στιγμή πως αυτό το επίσημο και τρομερό καθήκον θα περνούσε μια μέρα σε μένα. Όμως ό,τι τρομερό και αν μας περιμένει όλους, οι ιδιότητες που συνέβαλαν για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας δύο φορές μέσα σε αυτόν τον θλιβερό αιώνα θα γίνει και πάλι η δύναμή μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι μεγαλύτεροι από ποτέ στην ιστορία μας… Το μήνυμά μου προς εσάς είναι απλό. Βοηθήστε όσους δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, συμπαρασταθείτε στους ανθρώπους που είναι μόνοι τους και τους άστεγους. Αφήστε την οικογένειά σας να γίνει το επίκεντρο της ελπίδας και της ζωής σε εκείνους που τη χρειάζονται».

Πηγή: LadBible

 και http://www.newsit.gr