ΕΙΔΗΣΕΙΣ
cameraelegxoutaxititas

Η πιο εξελιγμένη κάμερα ελέγχου ταχύτητας (video)

Στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης, και κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας, μια νέα κάμερα ελέγχου της ταχύτητας έχει κάνει την εμφάνισή της, και από ό,τι φαίνεται οι παραβάτες δεν θα γλυτώνουν εύκολα.

Το νέο δημιούργημα της γερμανικής εταιρείας Vitronic, μιας εταιρείας βιομηχανικού αυτοματισμού και τεχνολογίας ελέγχου κυκλοφορίας, είναι η πιο εξελιγμένη κάμερα ελέγχου ταχύτητας που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το autoblog.gr, το Enforcement Trailer είναι μια κινητή κάμερα ελέγχου ταχύτητας  η οποία είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι και αλεξίσφαιρη.

Η εν λόγω κάμερα μπορεί να μεταφερθεί από την τροχαία σε όποιο σημείο του οδικού δικτύου θελήσουν και να παραμείνει εκεί για 5 ημέρες, αφού λειτουργεί αυτόνομα με μπαταρίες.

Οι ρόδες μαζεύονται μέσα στο κέλυφος και έτσι η κάμερα δεν μπορεί να μετακινηθεί, αλλά ούτε υπάρχει και ο φόβος του βανδαλισμού, αφού το κέλυφος της είναι υψηλής αντοχής και αλεξίσφαιρο.

Η κάμερα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις ταχύτητες πολλών οχημάτων ταυτόχρονα σε πολλές λωρίδες κυκλοφορίας.

Ο υπολογιστής μπορεί και αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά όρια ταχύτητας που ισχύουν αναλόγως το όχημα (π.χ. για τα φορτηγά), αναλόγως την ώρα και την ημέρα και έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει ταυτοχρόνως παραβάσεις σε διαφορετικές λωρίδες.

Μια φωτογραφία παρέχει μια επισκόπηση του οχήματος και μία άλλη την πινακίδα κυκλοφορίας του. Οι φωτογραφίες στέλνονται απευθείας, μέσω ενός ασύρματου δικτύου με ένα κρυπτογραφημένο σήμα, στα γραφεία της τροχαίας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη λειτουργία της κάμερας.