ΕΙΔΗΣΕΙΣ
google-708_1

Η Google ξεπέρασε την Apple ως η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου

Με τη μετοχή της Apple να πέφτει στα 90 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, τα σκήπτρα της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία περνούν για πρώτη φορά στην Alphabet, μητρική της Google.
Μετά την απογοήτευση από τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple στο δεύτερο τρίμηνο, και με την εταιρεία να μην έχει νέο προϊόν στα συρτάρια της, η μετοχή της εταιρείας έπεσε την Πέμπτη στα 89,47 δολάρια, πριν ανακάμψει στο τέλος της ημέρας στα 90,34 δολάρια με πτώση 2,4%.

Την ίδια μέρα, η Alphabet είδε τη μετοχή της να πέφτει μόλις κατά 0,3% στα 713,31 δολάρια, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο τέλος της ημέρας, η κεφαλαιοποίηση της Apple διαμορφώθηκε στα 494,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Alphabet σχεδόν άγγιξε τα 500 δισεκατομμύρια.

Η μετοχή της Apple έχει χάσει περίπου το 14% της αξίας της από τις αρχές του 2016 και το ένα τρίτο από το ιστορικό μέγιστο των 132,54 δολαρίων πριν από έναν χρόνο.

Η ανησυχία των επενδυτών χτύπησε κόκκινο τον Απρίλιο όταν η Apple ανακοίνωσε πτώση των εσόδων το δεύτερο τρίμηνο και μειωμένες πωλήσεις iPhone για πρώτη φορά από το λανσάρισμα της συσκευής το 2007.

Πηγή: in.gr