ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes-Benz κάνει το πρώτο βήμα προς τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Ενώ οι τεχνολογίες των ηλεκτρικών και των αυτόνομων αυτοκινήτων έχουν ήδη πάρει φωτιά, φαίνεται πως σειρά παίρνουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται επάνω στη συγκεκριμένη τάση (ToyotaGoogleUber, κ.α.) προκειμένου να είναι έτοιμες για την ημέρα που θα ακολουθήσει την αμιγώς ηλεκτρική αλλά και αυτόνομη αυτοκίνηση (Level 5).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της αγοράς κοστίζει €399.000
Για του λόγου το ακριβές, η Toyota έχει δηλώσει την πρόθεσή της να έχει σε λειτουργία ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020. Επίσης, η BMW παρότι δεν επιβεβαιώνει πως εξελίσσει κάτι τέτοιο προς το παρόν, δεν το έχει αποκλείσει σε καμία περίπτωση για το μέλλον.

Το νέο δεδομένο, είναι ότι η Mercedes-Benz φαίνεται να θέλει κι εκείνη να μπει στο παιχνίδι της εξέλιξης μιας τέτοιας τεχνολογίας. Αλλιώς, δεν υπάρχει καμία λογική στην επένδυση ύψους $38 εκ. που έκανε η Daimler στην εταιρεία Volocopter. Πρόκειται για μια start-up γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 και κατασκευάζει επιβατικά drone.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Toyota το 2020

To Volocopter είναι ένα διθέσιο αεροσκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης, με ακτίνα δράσης 27 km και αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες. Βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και έχει ήδη λάβει προσωρινή έγκριση για να πετάει από τους αρμόδιους φορείς της Γερμανίας.

Υπάρχει μάλιστα και συμφωνία σύμφωνα με το Ντουμπάι, στο οποίο μόλις η εξέλιξή του ολοκληρωθεί, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του κανονικά. Το μόνο που μένει να ανακοινωθεί επιπλέον επάνω σε αυτό, είναι η τιμή του.

Η ένεση ρευστότητας που θα δώσουν τα χρήματα της Daimler θα επιταχύνει αναντίλεκτα πολύ την εξέλιξη του όλου πλάνου, έτσι ώστε και η Mercedes-Benz να εδραιωθεί στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρικό «ιπτάμενο αυτοκίνητο» καθέτου απογείωσης στην πρώτη του πτήση

Μάλιστα, ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, παραδέχτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το κομμάτι των ιπτάμενων ταξί, αφού θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλη αγορά.

Προφανώς μιλάμε για ένα αρκετά μακρινό μέλλον μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, όμως μέχρι τότε θα είναι μια εξέλιξηαπόλυτα ταιριαστή με το αστέρι της Mercedes-Benz, το οποίο συμβολίζει τη γη, τον ουρανό και τη θάλασσα.

[Πηγή: Motoring.com.au]

και http://www.drive.gr