ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθιστική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν Παλαιστίνιοι στη Θεσσαλονίκη

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία για τη νέα όξυνση της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιουλίου, στις 19:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρουν:

Συνεχίζεται το έγκλημα διαρκείας στην Παλαιστίνη με την κλιμάκωση της καταστολής του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και την καταπάτηση – μαζί με την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του – και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Η νέα όξυνση γίνεται ταυτόχρονα με τη επικίνδυνη κλιμάκωση των ανταγωνισμών για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων της περιοχής, που για μια ακόμα φορά θα πληρώσουν με το αίμα τους οι λαοί. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχουν συγκεντρωθεί στρατιωτικές δυνάμεις πολλών χωρών, που σαν μισθοφόροι προσέτρεξαν να προστατεύσουν των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων. Στα πλαίσια αυτά η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη κι επικίνδυνη για το παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής. Αποδεικνύεται περίτρανα, για μια φορά ακόμη, ότι όσο τα ιδιωτικά συμφέροντα θα νέμονται – παράνομα και άδικα – τα πλούτη των λαών, τόσο η εκμετάλλευση, ο πόλεμος και ο ξεριζωμός θα είναι η θλιβερή τους μοίρα.
Σήμερα, που το Ισραήλ – το κράτος δολοφόνος, επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε την εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από ΗΠΑ και ΕΕ, με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή. Καταγγέλλουμε την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που παριστάνει κυνικά, ότι αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, ενώ στην πραγματικότητα πράττει το ακριβώς αντίθετο.
Απαιτούμε:

• Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

• Να σταματήσει άμεσα οι δολοφονική πολιτική ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

• Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.

• Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.