ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και το ΟΠΑ στη διεθνή λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο

Η διεθνής λίστα κατάταξης THE World University Rankings, Times Higher Education, κατέταξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ των θέσεων 501-600 παγκοσμίως, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

 

Η παραπάνω κατάταξη καταγράφει σημαντική βελτίωση στα ακόλουθα κριτήρια αξιολόγησης: έρευνα, ερευνητική απήχηση (citations), προσέλκυση διδακτικού προσωπικού και φοιτητών από το εξωτερικό, καθώς και άντληση ερευνητικών πόρων από ιδιωτικούς φορείς.

Με αφορμή την παραπάνω κατάταξη, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Η διεθνής αναγνώριση της ανοδικής πορείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) που καταγράφεται στη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education επιβραβεύει και ενθαρρύνει τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ να αναδείξει διεθνώς το Ίδρυμα ως κέντρο αριστείας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Η διεθνής αυτή αναγνώριση αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τους φοιτητές μας και μπορεί να αξιοποιηθεί για την πρόοδο της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πέρυσι βρισκόταν στην θέση 301-351 από τα 980 Πανεπιστήμια, ενώ φέτος κατέγραψε ανοδική κούρσα, καταλαμβάνοντας την θέση 351-400 από 1102. Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της έρευνας, το ΠΚ βρέθηκε φέτος στην 144 θέση (έναντι 146 πέρσι) με βάση τον δείκτη των αναφορών στο δημοσιευμένο έργο του επιστημονικού του δυναμικού παρά την αύξηση των συμμετεχόντων πανεπιστημίων από την Ν.Α. Ασία και κυρίως την Κίνα.

Πηγή: news247