ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατρούγκαλος: Κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα – Ο Τσίπρας θα αποφασίσει για εμένα

Για την παραμονή του στο υπουργείο Εργασίας στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Θεωρώ ότι υπηρετώ μία συλλογική προσπάθεια, ο κ. Τσίπρας έχει μεγαλύτερη εποπτεία από εμένα, όπου νομίζει ο Πρωθυπουργός ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος. Όπου νομίζει ο Πρωθυπουργός εγώ δεν έχω βάλει κανέναν όρο. Ό,τι μου έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός μέχρι τώρα, να φύγω από την Ευρωβουλή και να πάω στο υπουργείο Εσωτερικών, να φύγω από το υπουργείο Εσωτερικών και να πάω στο υπουργείο Εργασίας, έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό. Θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Είμαι απόλυτα υπερήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο λόγος για τον οποίον έχω τη συνείδηση μου ήσυχη είναι ότι καθόμουν σε μία ηλεκτρική καρέκλα και μπόρεσα να εξουδετερώσω τα χιλιάδες βολτ που περνούσαν μέσα από αυτή προχωρώντας σε μία μεταρρύθμιση που είναι αντίθετη στο γενικό ρεύμα των μεταρρυθμίσεων των ασφαλιστικών στην Ευρώπη. Δεν λέω ότι δίνουμε υψηλές συντάξεις, δίνουμε πολύ χαμηλές αλλά είναι αυτές που αντέχει η οικονομία»

«Έχουμε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, έχουμε για πρώτη φορά ίδιους κανόνες για όλους, ισονομία και έχουμε εθνική σύνταξη. Είμαι υπερήφανος για αυτά» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.