ΕΙΔΗΣΕΙΣ
SIEMENS

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Siemens

Ευθύνες σε αυτή αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις επέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε σχέση με την καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens.

Σύμφωνα με τον κ. Παφίλη:

 Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, γιατί η υπόθεση Siemens έφτασε στο στάδιο της εκδίκασης με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία σήμερα δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων.

Πέρα από το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση μη ουσιαστικής διεκδίκησης από τη Γερμανία των αποζημιώσεων, από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα, καθώς και άλλες γερμανικές εταιρείες. Αυτές τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες προσπαθούν να κρύψουν σήμερα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το ΚΚΕ, οι βαρύγδουπες διακηρύξεις περί κάθαρσης, διαλεύκανσης των σκανδάλων και της διαφθοράς, καταλήγουν στο κουκούλωμα, γιατί η διαφθορά είναι συνυφασμένη με το ίδιο το σύστημα, που βρίσκει δικλείδες ασφαλείας ή στην καλύτερη περίπτωση «θυσιάζει» κάποιους για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού.