ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολυμπάνε στα μολυσμένα νερά παρά την απαγόρευση!

Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών ήταν και κάποιοι που προτίμησαν να… «εμπιστευτούν» τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και βούτηξαν στη θάλασσα του Σαρωνικού για να δροσιστούν ενόψει και του καύσωνα του Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr οι λουόμενοι που βρέθηκαν στην παραλία του Αλίμου αψήφησαν τον κίνδυνο από την πετρελαιοκηλίδα και βούτηξαν στη θάλασσα.

Όπως λέει στο protothema.gr ο κ.Οδυσσέας ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα, υποστηρίζει πως τα νερά είναι καθαρά.

«Κολυμπήσαμε κι εγώ και η σύζυγός μου. Γνωρίζω ότι απαγορεύεται το κολύμπι στη συγκεκριμένη παραλία αλλά μπαίνω στη θάλασσα με δική μου ευθύνη. Άλλωστε τα νερά φαίνονται καθαρά και εμείς που είμαστε χειμερινοί κολυμβητές είναι δύσκολο να περιμένουμε να καθαριστεί η θάλασσα εντελώς» λέει στο protothema.gr.

Την ώρα, λοιπόν, το υπουργείο Υγείας, εξέδωσε απόφαση δια χειρός, Ανδρέα Ξανθού, με την οποία απαγορεύεται στους λουόμενους, για λόγους υγείας και ασφάλειας, να κάνουν μπάνιο στις παραλίες Σαλαμίνας, Φρεαττύδας, «Βοτσαλάκια», Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού Αργυρούπολης και Γλυφάδας, ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας είχε προκαλέσει αίσθηση, απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, προσθέτοντας: «Άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ακτές στην περιοχή έχουν καθαρίσει.


Οι ακτές σε Πειραική, Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι και Γλυφάδα είναι μαύρες από το μαζούτ ωστόσο περιορισμένου μεγέθους συσσωματώματα έχουν διασκορπιστεί και στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως λουόμενοι σε παραλία της Σαρωνίδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως η θάλασσα είναι… γεμάτη πίσσα, γεγονός που δείχνει πως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου πια.


Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο χωρίς ανάσα δροσιάς για τους Αθηναίους

Μέσα σε όλη αυτή την αποκαρδιωτική κατάσταση οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μίνι καύσωνα γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς την Κυριακή.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι Αθηναίοι δεν θα μπορέσουν, όπως όλα δείχνουν, να βρουν μία ανάσα δροσιάς και να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες της Αττικής.

Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δήλωση που ανασκεύασε λίγο αργότερα, να προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του «άδειασε» τον υπουργό.

Συγκεκριμένα μετά από αυτοψία στις παράκτιες περιοχές για να αξιολογήσει το πρόβλημα συνέστησε την αποφυγή της κολύμβησης στις ακτές με ρύπανση.