ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras

Μήνυμα Τσίπρα προς τον Ερντογάν: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Λωζάνης

Σαφές μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μιλώντας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Εσπευσε να σημειώσει δε πως «ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο».

Καταλήγωντας τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή.

Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου.».

Ο κ. Τσίπρας κατά την συνεδρίαση, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.