ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τι ποινές απειλούνται Σάββας Θεοδωρίδης και Δημητριάδης

Ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League θα βρεθούν την Πέμπτη (23/2) ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, προκειμένου να απολογηθούν για την συμπεριφορά τους στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε «κιτρινόμαυρους» και «ερυθρόλευκους».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ο οποίος αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο με εντολή του Σταύρου Μάνταλου, παραπέμπεται να απολογηθεί για «υβριστική συμπεριφορά –έργω ή λόγω- προς τους διαιτητές», παράβαση η οποία για τους αξιωματούχους των ομάδων επισύρει πρόστιμο από 1000 έως 12.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 15 ημέρες έως 1 μήνα.

Επίσης, τιμωρείται και η ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.

Ο Βασίλης Δημητριάδης παραπέμπεται να απολογηθεί για την είσοδό του στα αποδυτήρια των διαιτητών αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, προκειμένου να παραδώσει στους διαιτητές τα καθιερωμένα αναμνηστικά.

Οι ποινές με τις οποίες απειλείται προβλέπονται στο άρθρο περί «δυσφήμισης του αθλήματος» και συγκεκριμένα για τον ίδιο αλλά και την ομάδα με πρόστιμο από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Εξάλλου, ανάλογα με την βαρύτητα του αδικήματος, μπορεί να του επιβληθεί και απαγόρευση εισόδου στον εν γένει χώρο του γηπέδου τουλάχιστον για 3 μήνες.