ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πισωγυρίσματα ο Καζάκος: Δεν είπα ότι οι νέοι που φεύγουν είναι προδότες

«Μαζεύει» τις… δηλώσεις του ο Κώστας Καζάκος, σχετικά με το φαινόμενο της φυγής Ελλήνων σε ξένες χώρες.

«Δεν είπα ότι είναι προδότες» οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Κώστας Καζάκος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

«Δεν φταίνε τα παιδιά. Τα παιδιά φεύγουν απελπισμένα και τρομοκρατημένα από τη φτώχεια, από την ανεργία» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καζάκος μιλώντας στο «Ράδιο Γάμμα».

«Το γεγονός όμως ότι 500.000 νέοι Έλληνες επιστήμονες τρέχουν στην Ευρώπη να βρουν μεροκάματο αυτό είναι εξανδραποδισμός του τόπου. Αυτό το φαινόμενο είναι προδοσία και αυτοί που το προκαλούν. Εγώ δεν είπα ότι είναι προδότες τα παιδιά» πρόσθεσε.

Όπως είπε, «οι νέοι έχουν κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο 12 δισ. ευρώ μέχρι να πάρουν το πτυχίο στο χέρι» ενώ «οι χώρες που τους υποδέχτηκαν έχουν προσποριστεί από την εργασία τους 65 δισ. ευρώ».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Καζάκου σε τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της οποίας ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων: «Ό,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος. Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία».