ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσες φορές πρέπει να κάνουμε σεξ την εβδομάδα;

Η σωστή απάντηση στην ερώτηση κανονικά θα έπρεπε να είναι «όσες θέλουμε ρε, τι σας νοιάζει»; Όμως η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στους εξαντλητικούς ρυθμούς που ζούμε υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί στρεσογόνοι παράγοντες –τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο- που μας στερόυν κάτι από τη λίμπιντό μας.

«Μπορούμε μόνο να κάνουμε κάποιες εικασίες για το συμβαίνει σήμερα» θα πει η Jean Twenge, καθηγήτρια ψυχολογίας, που ασχολείται με τη σεξουαλική ζωή των Αμερικανών. Κι αυτή η δήλωση της έρχεται ως απάντηση στη φανερή μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας όπως καταγράφηκε σε πρόσφατη έρευνα του στα Archives of Sexual Behavior.

Οι Αμερικάνοι όπως όλα δείχνουν κάνουν 9 φορές λιγότερες σεξ τον χρόνο, για την περίοδο 2010-2014 σε σχέση με την περίοδο 2000-2014, και ένας από τους λόγους για αυτό όπως η υποστηρίζει η προαναφερθείσα καθηγήτρια είναι οι δεκάδες διαφορετικές επιλογές για διασκέδαση στο σπίτι. Βλέπε σειρές, βλέπε facebook, βλέπε video games, βλέπε γενικά τη νέα τεχνολογία και πάει λέγοντας.

Αν όμως υπάρχει ένα ελάχιστο ,που είναι απαραίτητο για να είναι κάποιος χαρούμενος στη ζωή του, είναι να κάνει η μία φορά την εβδομάδα σεξ. Οτιδήποτε λιγότερο δείχνει μια κάπως όχι και τόσο υγιεινή ζωή και μπορεί να τον επηρεάσει τόσο σε συναισθηματικό όσο και σωματικό επίπεδο.

Φυσικά, κανείς δε λέει όχι σε περισσότερες φορές την εβδομάδα! Αυτό όμως είναι κάτι που έχει να κάνει κυρίως με την ευχαρίστηση και λιγότερο με μία κανονικότητα όσον αφορά τη σεξουαλική μας υγεία. Τέλος, όπως όλα δείχνουν (τουλάχιστον για τους Αμερικάνους), όσον αφορά τα ζευγάρια, η μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να κρατάει τη σχέση τους ζωντανήυγιή και ικανοποιημένη. Από εκεί και πέρα, οι περισσότερες επαναλήψεις την εβδομάδα είναι σα την γυμανστική: όσο περισσότερο κάνεις μία άσκηση, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε αυτή…