ΕΙΔΗΣΕΙΣ
prosfyges peiraias

Πώς μπλόκαραν χιλιάδες μετανάστες την επιστροφή τους στην Τουρκία

Τρόπο για να εμποδίσουν, τουλάχιστον προσωρινά, την επιστροφή τους στην Τουρκία βρήκαν μετανάστες.

Συγκεκριμένα «καταιγίδα» αιτημάτων ασύλου δέχονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές αρχές, από μετανάστες, που επιδιώκουν να αποφύγουν την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχές έχουν δεχθεί 2.700 αιτήματα ασύλου από ανθρώπους οι οποίοι όταν πρωτοέφτασαν στη χώρα μας ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν συμβουλεύσει τους μετανάστες να υποβάλλουν αίτημα ασύλου, αφού στη Λέσβο από τους 2.800 μετανάστες, οι 2.700 έκαναν αίτημα. Για να εξεταστεί αυτός ο τεράστιος όγκος αιτημάτων απαιτείται μεγάλος χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα υπολόγιζε σήμερα να στείλει 500 μετανάστες στην Τουρκία, αλλά τελικά ο αριθμός είναι μικρότερος.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε μεταφορά μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δεκελί η οποία έγινε ομαλά, καθώς οι περισσότεροι απ’ αυτούς επελέγησαν επειδή θέλουν να επιστρέψουν για προσωπικούς λόγους στην Τουρκία. Ήδη, το πρώτο ναυλωμένο από τη Frontex, πλοιάριο με 138 μετανάστες και 138 φρουρούς της Frontex κατευθύνεται στα μικρασιατικά πλοιάρια, ενώ ακολουθεί και δεύτερο.

Πηγή: newsbeast.gr