ΕΙΔΗΣΕΙΣ
oasth

Σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Διαβάστε ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν λεωφορεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ όπως αποφάσισαν στη σημερινή τους συνέλευση.
Έτσι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και την Πέμπτη 21 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα την Τρίτη δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία από τις 11:00 μέχρι τις 16:00.
Οι εργαζόμενοι απεργούν καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθούς του Ιουνίου, ενώ τους χρωστούν και κάποιο ποσό του Μαΐου.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό της πόλης μας για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι προς τον ΟΑΣΘ για την μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων. Παράλληλα καταγγέλουμε την αδιαφορία της Κυβέρνησης για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεών της προς τον ΟΑΣΘ, και κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου διαβλέποντας την επερχόμενη διάλυση της συγκοινωνίας στην πόλη και νόμο Θεσσαλονίκης, αιτία της οποίας αποτελεί η αδιαφορία των συναρμόδιων Υπουργείων να ανταποκριθούν στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ΟΑΣΘ καθώς φέρουν διά νόμου την κύρια ευθύνη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα καταβάλλουμε επανειλημμένες προσπάθειες απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων να τον ενημερώσουμε για τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει ο Οργανισμός, επιζητώντας λύσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου και συνέχιση της ύπαρξης της συγκοινωνίας στην πόλη και Νομό Θεσσαλονίκης. Το μόνο που εισπράττουμε είναι η αδιαφορία. Δεν αποδέχεται ούτε καν συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων. Φτάνει πια η κοροιδία».