ΕΙΔΗΣΕΙΣ
halkidiki

Στα σκαριά τρεις πεντάστερες τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική

Στα σκαριά βρίσκονται τρεις νέες πεντάστερες τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική, προορισμός που μόνο τα τρία τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει κεφάλαια ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδων πολυτελείας, λόγω της γενικότερης αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, αλλά και εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης οδικώς από χώρες των Βαλκανίων και την Τουρκία.

Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

Στα μέσα του Ιουνίου του 2017 τοποθετεί το άνοιγμα μιας ακόμη ξενοδοχειακής μονάδας στην Κασσάνδρα ο όμιλος Σάνη των αδερφών Ανδρεάδη. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Sani Dunes, οι εργασίες για το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν σε δύο μήνες, με την επένδυση σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας να ανέρχεται στα 24,2 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα πέντε αστέρων, σε έκταση 41 στρεμμάτων, θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνει τρία εστιατόρια, σκεπαστή πισίνα και spa.

Την ίδια ώρα προβλέπονται εκτεταμένες επεκτάσεις και εκσυγχρονισμός στις υφιστάμενες μονάδες στο Sani Resort, οι οποίες αναπτύσσονται σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν τα συγκροτήματα Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani, Sani Club και τη μαρίνα Sani Marina. Πιο συγκεκριμένα, στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και η προσθήκη νέων σουιτών στο συγκρότημα Sani Club, με το κόστος να αγγίζει τα 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα μετά τη λήξη της φετινής τουριστικής σεζόν θα ξεκινήσει και η ανακατασκευή του συνόλου των δωματίων του ξενοδοχείου Ikos Oceania. O προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 11,2 εκατ. ευρώ.

Μια ακόμη επένδυση, με «ρωσικό άρωμα» και πάλι, προχωρά στη Σιθωνία, στη θέση Νικήτη. Το ύψος της φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων που θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 τ.μ.

Η Χαλκιδική βρίσκεται στο επίκεντρο των ρωσικών κεφαλαίων, αφού ο προορισμός εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς για τους Ρώσους τουρίστες. Την πρώτη του σεζόν διανύει φέτος άλλο ένα ξενοδοχείο ρωσικών συμφερόντων, το Miraggio Thermal Spa Resort στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι, με βασικό επενδυτή τον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ανδρέα Ραγότη. Η κατασκευή της πρώτης φάσης του συγκροτήματος ξεκίνησε το 2014 και σήμερα λειτουργεί με 304 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα εξ αυτών με ιδιωτική πισίνα. Η δεύτερη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει τη δημιουργία οικισμού 150 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν κυρίως προς πώληση. Τα κεφάλαια για την επένδυση ανέρχονται σε 120 εκατ.ευρώ.

Είχε προηγηθεί επίσης πριν από δύο χρόνια το άνοιγμα της πολυτελούς μονάδας Pomegranate Wellness Spa Hotel στη νέα Ποτίδαια, πρώην Portes Hotel, το οποίο πέρασε το 2011 σε ρωσικά χέρια και ανακαινίστηκε ριζικά. Η επένδυση εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

Σε φάση ολοκλήρωσης, τέλος, βρίσκεται η επέκταση του πεντάστερου συγκροτήματος Eagles Palace στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, της οικογένειας Τορνιβούκα, με την κατασκευή 40 βιλών πάνω από το υφιστάμενο ξενοδοχείο. Η νέα επένδυση, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει τον Μάιο του 2017, θα δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας και θα κοστίσει 11 εκατ. ευρώ.

πηγή: capital.gr