ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 10 Οκτωβρίου η «μάχη» στη Βουλή για τη διαπλοκή

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα “κονταροχτυπηθούν” τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής για την διαπλοκή, την διαφθορά και τον διαγωνισμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το αίτημα κατέθεσε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία, “σηκώνοντας το γάντι” μετά από την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί διεξαγωγής προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοτπικές άδειες και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον διαγωνισμό.

Αποδεχόμενος και καταθέτοντας το σχετικό αίτημα στο προεδρείο ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει τερέν και μεταφέρει στην κοινοβουλευτική αρένα το κλίμα, την ατμόσφαιρα και κυρίως την συζήτηση που διεξάγεται από τις αρχές Αυγούστου και μέχρι σήμερα μόνο στα στούντιο των καναλιών για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, την διαπλοκή και την διαφθορά.

“Δεν θα αποδράσετε κ. Μητσοτάκη από αυτή την συζήτηση” είχε τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, μεσοβδόμαδα, λέγοντας παράλληλα ότι σε αυτή την συζήτηση “θα ακουστούν ονόματα και διευθύνσεις”. Από την δική του πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει προς τον πρωθυπουργό ότι “δεν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα ως κατήγορος. Απολογουμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής”.