ΕΙΔΗΣΕΙΣ
stauros-theodorakis

Στ. Θεοδωράκης: Από το ΕΣΡ οι τηλεοπτικές άδειες

Να περάσει η αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), ζητεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι είναι «κύριο προσόν για τηλεοπτική άδεια οι κουμπαριές».

«Ζούμε σε μια χώρα που το κύριο προσόν για έναν που ζητάει τηλεοπτική άδεια είναι οι κουμπαριές με μέλη της κυβέρνησης (προς το παρόν προηγείται εργολάβος που έχει δύο υπουργικές κουμπαριές)» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει: «Ζούμε σε μια χώρα που ένας υπουργός λίγες μέρες πριν εξετασθούν οι αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες διαφημίζει με συνέντευξή του, πόση καλή σχέση έχει με έναν επίδοξο καναλάρχη και πόσο περήφανος είναι που το αίτημά του για δικό του κανάλι υπογράφουν μόνο υπάλληλοι του υπουργικού του γραφείου».

«Και τέλος ζούμε σε μια χώρα που όταν λένε στον πρωθυπουργό “η λίστα των υποψηφίων καναλαρχών δεν μοιάζει με το τέλος της διαπλοκής και της ολιγαρχίας στην Ελλάδα”, εκείνος απαντά: “Είχατε καμιά εντύπωση ότι θα έρθουν ευαγή ιδρύματα να καταθέσουν ευγενικές προσφορές; Εγώ δεν έχω καμία τέτοια εντύπωση. Ούτε μας ενδιαφέρει στο τέλος-τέλος ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πάρουν τις άδειες”», συμπληρώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «και για όποιον δεν κατάλαβε, για τις τηλεοπτικές άδειες προηγούνται ημέτεροι με λεφτά (“αυτοί που θα έχουν τραπεζική και φορολογική ενημερότητα” είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας). Θα μου πεις “και οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν κατά καιρούς;” Ναι, μόνο που τους πήρε αρκετά χρόνια και δεν υπερηφανευόντουσαν. Αυτοί που σήμερα μας κυβερνάνε έκαναν γρήγορα την ντροπή… καμάρι!».