ΕΙΔΗΣΕΙΣ
anergoi

Συνάντηση Αντωνοπούλου-Πατούλη για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους της νέας γενιάς των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας, παρουσίασε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας οκτώ μηνών, ξεκινά πιλοτικά στις αρχές Απριλίου για 6.918 ανέργους σε 17 δήμους- θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας. Σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους της χώρας, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των δήμων. Βασική προτεραιότητα της νέας κοινωφελούς εργασίας είναι η επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο αδυνατεί να επιστρέψει στην αγορά εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι ο άνεργος αφενός να έχει την αναγκαία επαγγελματική συμβουλευτική καθοδήγηση, κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του, αφετέρου να αποκτήσει εφόδια, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί. μετά το πέρας του προγράμματος. στην αγορά εργασίας.

«Στη νέα γενιά προγραμμάτων προκρίνονται έργα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων με τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και στη στήριξη της τοπικής αγοράς», ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου. Προσέθεσε δε ότι, με το νέο σχεδιασμό της κοινωφελούς, ικανοποιείται το πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης να περιλαμβάνεται στα προγράμματα το κριτήριο της εντοπιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ