ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τζαμάικα» ζητά η Μέρκελ – Τι ζήτησε από τους συντηρητικούς;

Την υποστήριξή της σε ένα συνασπισμό τύπου «Τζαμάικα» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και πρότρυνε τους συντηρητικούς να προσπαθήσουν να σχηματίσουν τριμερή πολιτική συμμαχία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κέρδισαν μία δεύτερη κυβερνητική θητεία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας απώλειες έναντι του ακροδεξιού Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Έτσι, ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας από τα χρώματα (μαύρο, κίτρινο και πράσινο) που υπάρχουν στην σημαία της Τζαμάικα, είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα γίνει ειδική κομματική διάσκεψη, προκειμένου τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να ψηφίσουν για το μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

«Συμβουλεύω όλους να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτά που έρχονται» είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη στην νεολαία του CDU στην Δρέσδη. «Πρώτα μεταξύ του CDU και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) και μετά με το FDP και τους Πράσινους, ενώ πρέπει να κατανοήσουν την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι» τόνισε η ίδια.