ΕΙΔΗΣΕΙΣ
apth

Το ΑΠΘ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ρωσικά πανεπιστήμια

Έκθεση-παρουσίαση Ρωσικών Πανεπιστημίων θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρες 10.00 με 16.00 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρες 10.00 με 14.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016:Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα».

Στην Έκθεση θα συμμετάσχουν τα 4 κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια: «Lomonosov Moscow State University», «Moscow State University of International Relations», «Peoples’ Friendship University of Russia» και «Kuban State University».

Στόχος της έκθεσης είναι να ενδυναμώσει και να προωθήσει τις διαπανεπιστημιακές ακαδημαϊκές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, τα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν λεπτομερείς παρουσιάσεις των προγραμμάτων σπουδών τους και των δραστηριοτήτων τους. Φοιτητές, απόφοιτοι, καθηγητές και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων για τις σπουδές στη Ρωσία.

Η διοργάνωση της Έκθεσης συμφωνήθηκε στη Μόσχα, με πρωτοβουλία του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα και του Ομότιμου Καθηγητή Ιωάννη Καζάζη, επικεφαλής του Προγράμματος «Ιάσων» του ΑΠΘ, το οποίο εδώ και 22 συναπτά έτη καλλιεργεί με επιτυχία τις Ελληνο-ρωσικές ακαδημαϊκές σχέσεις σε γλωσσικό επίπεδο.

Παράλληλα με το «Πρόγραμμα ΙΑΣΩΝ» και στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων του ΑΠΘ, διατηρείται μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία με τα 4 Πανεπιστήμια της Ρωσίας, τόσο στο πλαίσιο υπογραμμένων διαπανεπιστημιακών συμφωνιών όσο και στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus+ International.