ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ (VIDEO)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας, Στρατάρχης Φαχίμ, στην Καμπούλ, με ανακοίνωση από το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άμακ.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του ΙΚ.

Η επίθεση, που παρέμενε σε εξέλιξη πολλές ώρες αφότου ξεκίνησε, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο στρατιώτες και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 στρατιώτες, με φόντο την κλιμάκωση της δράσης των τζιχαντιστών και των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις ενέργειές τους στην Καμπούλ.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην Ακαδημία, που καλύπτει μια τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και έχει περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας. Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στην Καμπούλ μέσα σε δέκα ημέρες, έπειτα από εκείνη με στόχο το ξενοδοχείο Intercontinental την 20ή Ιανουαρίου και την έκρηξη ενός ασθενοφόρου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους. Οι Αρχές επέρριψαν την ευθύνη και για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις στους Ταλιμπάν.

Πληροφορίες: enikos.gr