ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαμός στη Λαμία: Ματ, επεισόδια και συλλήψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (Φωτό)

Με την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας.

Αιτία ήταν η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία ξεκίνησε με την προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία.


Οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο σε απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τελικά, η απόφαση για ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες «περασε» με 23 ψήφους υπέρ.


Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «παρωδία» και για κατάθεση προσφυγών στον ελεγκτή νομιμότητας έτσι ώστε να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις.

Πριν περίπου 40 μέρες, τέθηκε για πρώτη φορά  το ζήτημα της ανάθεσης σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Τότε, με παρέμβαση των απολυμένων συμβασιούχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ακυρώθηκε η λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Στη συνέχεια, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ελήφθη απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ωστόσο χθες ακυρώθηκε ως μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Χθες με την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου οι εντάσεις κορυφώθηκαν και υπήρξαν πολλαπλές πολύωρες διακοπές.

Στην πρώτη δίωρη διακοπή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό.

Στη συνέχεια υπήρξε νέα διακοπή στη συνεδρίαση καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβαςγια να ξεκινήσει και πάλι η συνεδρίαση λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγο αργότερα και ενώ είχε φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας, οι απολυμένοι συμβασιούχοι κατέλαβαν τον χώρο της συνεδρίασης και δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Έτσι η συνεδρίαση διακόπηκε και πάλι.

Το δημοτικό συμβούλιο επανήλθε σε συνεδρίαση λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης για σήμερα στις δύο το μεσημέρι.

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο χώρο της συνεδρίασης από τη μια το μεσημέρι, όπου δεν επέτρεπε σε όλους την είσοδο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης δήλωσε ότι κάθε δημοτική αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και ότι η κρίση για την παρούσα δημοτική αρχή θα έρθει στο τέλος της 5ετίας.

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/70995-lamia-mat-kai-entasi-stin-odo-ainianon-ekso-apo-to-ktirio-tou-dimotikoy-symvouliou

Πηγή: lamiareport.gr