ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ωμότητες των τρομοκρατών που καταστρέφουν την κληρονομιά των λαών» καταγγέλλει ο Πάπας

Τις «ωμότητες των τρομοκρατών που καταστρέφουν την κληρονομιά των λαών» κατήγγειλε ανήμερα των Χριστουγέννων ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μήνυμά του.
Όπως κάθε Χριστούγεννα, ο Ποντίφικας από το Αποστολικό Παλάτι απευθύνθηκε σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκατομμύρια καθολικοί σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το μήνυμά του από την τηλεόραση.
Σε αυτό το τρίτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταδίκασε τις «αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες» στην Αίγυπτο, τη Βηρυτό, το Παρίσι, το Μπαμακό, και την Τύνιδα και κατήγγειλε το γεγονός ότι από την τρομοκρατική δράση «δεν γλυτώνει η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρων λαών».
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στόχος των οποίων είναι να επανέλθει η ειρήνη στη Συρία και τη Λιβύη.
Ενώ νέα επεισόδια βίας βυθίζουν στο πένθος τη Δυτική Όχθη, ο Πάπας κάλεσε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να επαναλάβουν «έναν απευθείας διάλογο», υπενθυμίζοντας ότι η σύγκρουσή τους έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη Μέση Ανατολή.
Επίσης απηύθυνε νέα έκκληση επιμένοντας για το άνοιγμα των δυτικών κοινωνιών στους μετανάστες και τους πρόσφυγες του νότου. Ζήτησε δε να συνοδεύονται από «πολλές ευλογίες όλοι αυτοί -ιδιώτες και κράτη- που μεριμνούν με γενναιοδωρία για τη διάσωση των ανθρώπων αυτών, τη φιλοξενία τους, που τους βοηθούν να ενταχθούν σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον».
Ο Ποντίφικας θύμισε επιπλέον την τύχη των χριστιανών «που διώκονται σε πολλά μέρη του κόσμου, εξαιτίας της πίστης τους», οι οποίοι, συνέχισε, «είναι οι σημερινοί μας μάρτυρες».

Πηγή: naftemporiki.gr