ΕΙΔΗΣΕΙΣ
m (36)

14ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών: 400 μαθητές θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή 400 μαθητών από 35 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Ελλάδας και της Τουρκίας  αρχίζει την Πέμπτη 17 Μαρτίου το 14ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN), στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Κατά τη διάρκεια του  τριήμερου συνεδρίου (17, 18 και 19 Μαρτίου), το οποίο πραγματοποιείται στα αγγλικά και αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ, οι μαθητές θα κληθούν να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες εκπροσωπώντας διάφορες χώρες.

Με τη διοργάνωση του 14ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών(MUN) το Αριστοτέλειο Κολλέγιο επιδιώκει να προσφέρει την ευκαιρία στους εφήβους να ερευνήσουν και να συζητήσουν προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η πείνα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ισότητα και η τρομοκρατία.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της πειθούς και της επιχειρηματολογίας οι έφηβοι θα αναλάβουν το ρόλο διπλωματών για τρεις μέρες παρουσιάζοντας τις θέσεις των χωρών τους, ενώ θα διαπραγματευτούν για φλέγοντα ζητήματα και θα διασταυρώσουν τα …ξίφη τους.

Μέσα από το συνέδριο, που πραγματοποιείται στην  αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές της έρευνας και την επίσημη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά και να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες.

Η τελετή έναρξης του τριήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εκκλησιαστικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» (Διακονία, Νικολάου Πλαστήρα 65, Πυλαία). Οι εργασίες του 14ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, που τελεί υπό την  αιγίδα του εκδοτικού οίκου «Express Publishing», θα συνεχιστούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου και το Σάββατο 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου-λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, στην Πυλαία.