ΕΙΔΗΣΕΙΣ
lathraiatsigara

800.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα σε αποθήκη

Περισσότερα από 800.000 πακέτα τσιγάρα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας οδηγός νταλίκας και ένας αποθηκάριος, ενώ αναζητούνται οι τρεις νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας που εμφανίζεται να έχει μισθώσει την αποθήκη. Αντίθετα, η ιδιοκτήτρια του χώρου εξετάστηκε από τους αστυνομικούς δίχως, αρχικά τουλάχιστον, να προκύψουν ενδείξεις εμπλοκής της στην υπόθεση. Η αποθήκη με τις εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε κατά την παρακολούθηση νταλίκας από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι πληροφορίες και οι αρχικές υπόνοιες των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι στο φορτηγό και στην αποθήκη υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο, τη στιγμή της εφόδου τους στο εσωτερικό του κτίσματος, αστυνομικοί της Ασφάλειας βρέθηκαν αντιμέτωποι με αποθήκη παράνομων προϊόντων καπνού. Γι’ αυτό και η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας. Αστυνομικοί της υπηρεσίας συνέχιζαν την καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Η νταλίκα ήταν κενή φορτίου και πιθανολογείται ότι κατευθύνονταν στην αποθήκη προκειμένου να φορτώσει.

Διερευνάται το ενδεχόμενο η υπόθεση να συσχετίζεται με την κατάσχεση εκατοντάδων χιλιάδων πακέτων με λαθραία τσιγάρα από το Λιμενικό στην Πάτρα το μεσημέρι της Τρίτης. Συγκεκριμένα, μέσα σε νταλίκα με προορισμό την Ιταλία, άνδρες της Ασφάλειας του τοπικού λιμεναρχείου βρήκαν 30 παλέτες με συνολικά 270.000 πακέτα τσιγάρα. Ηταν κρυμμένες ανάμεσα σε σακιά με ρύζι και καλαμπόκι. Ο 54χρονος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 1.200 ευρώ σε μετρητά και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Αξιωματικοί που μετέχουν στην έρευνα εκφράζουν υπόνοιες ότι πίσω από τις δύο υποθέσεις κρύβεται γνωστός Ελληνας, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψιν στο παρελθόν για υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων. Μέχρι αργά χθες, ωστόσο, δεν είχαν προκύψει ευρήματα που να επιβεβαιώνουν εμπλοκή του.