ΕΙΔΗΣΕΙΣ
microsoft

Microsoft: Υποχωρούμε αλλά δεν αποσυρόμαστε από την κατασκευή smartphones

Πιο συγκεκριμένη κάνει σήμερα η Microsoft την πολιτική της σε ότι αφορά το τμήμα των Lumia smartphones, μετά από διάφορες προβλέψεις αλλά και μεμονωμένες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας που όμως δεν έδιναν την πλήρη εικόνα.

Σε e-mail που εστάλη από τον Terry Myerson, επικεφαλής του τμήματος συσκευών και Windows, προς όλους τους υπαλλήλους της Microsoft, o Myerson αναφέρει ότι οι αλλαγές που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες όπως αυτή της πώλησης του τμήματος των feature phonesαλλά και αυτές που θα πραγματοποιηθούν άμεσα, έχουν στόχο να επικεντρωθεί καλύτερα η εταιρεία στην αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Στις άμεσες ενέργειες περιλαμβάνεται κυρίως η απόλυση 1.850 εργαζομένων της εταιρείας, με τους 1.350 να αποτελούν εργατικό δυναμικό της Microsoft στη Φινλανδία μετά την εξαγορά της Nokia το 2013. Μία δεύτερη ενέργεια η οποία δεν αναφέρεται στο e-mail είναι η ζημιά 950 εκατομμυρίων δολαρίων που θα καταγράψει η Microsoft στα οικονομικά της αποτελέσματα τους επόμενους μήνες, με 200 εκατομμύρια από αυτά να προορίζονται σε αποζημιώσεις αλλά και στο κόστος της αναδιοργάνωσης τoυ τμήματος συσκευών.

Σε ότι αφορά την παρουσίαση νέων συσκευών, ο Myerson παραδέχεται ότι «οι Windows Phone συσκευές συνάντησαν περιορισμένη επιτυχία και γι’αυτό θα πρέπει να εστιάσουμε καλύτερα στις μελλοντικές μας προσπάθειες γύρω από την παρουσίαση νέου hardware». Στο μήνυμα του ο Myerson αναφέρει ότι η Microsoft παραμένει σταθερή στην επιδίωξη της καινοτομίας σε όλη τη γκάμα των Windows συσκευών αλλά και των υπηρεσιών, προκειμένου να δώσει στους χρήστες νέες εμπειρίες. «Η καλύτερη μας δουλειά για τους καταναλωτές προέρχεται από το συνδυασμό του τμήματος συσκευών και των υπηρεσιών», προσθέτει ο Myerson, μια δήλωση που κάνει πιο πιθανή την παρουσίαση του Surface Phone του χρόνου από την εταιρεία.

Την ίδια ώρα η στρατηγική της εταιρείας για τα Windows 10 παραμένει αμετάβλητη, με τις Universal εφαρμογές να αποτελούν πάντα προτεραιότητα, με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά να βρίσκονται στα πλάνα της εταιρείας, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες όχι μόνο στους προγραμματιστές αλλά και στους κατασκευαστές συσκευών. Όσον αφορά τις υπάρχουσες συσκευές Windows Phone, η Microsoft επαναλαμβάνει τη δέσμευση της για πλήρη υποστήριξη τους.

Σημαντικό κομμάτι του μηνύματος του Myerson αποτελεί το σημείο στο οποίο αναφέρει ότι «η Microsoft θα πρέπει να παραμείνει ρεαλίστρια και να συνεχίσει να υποστηρίζει άλλες mobile πλατφόρμες ανταγωνιστών με τις υπηρεσίες και τα εργαλεία προγραμματισμού που διαθέτει, ανεξαρτήτως συσκευής που έχει επιλέξει ο χρήστης, έτσι ώστε όλοι να είναι σε θέση να έχουν επαφή με τις προτάσεις της εταιρείας».

Πηγή: insomnia