ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tafosaristoteli

Αποστολή του PRESS724 στον τάφο του Αριστοτέλη! (Φωτό-video)

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των αρχαιολόγων ότι βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη στα Αρχαία Στάγειρα! Το PRESS724 βρέθηκε στο μέρος όπου έχει στραφεί το ενδιαφέρον του κόσμου από όλες τις μεριές του πλανήτη και σας παρουσιάζει με τη βοήθεια του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη την περιοχή, με χαρακτηριστικές εικόνες και βίντεο!

Ο κ. Σισμανίδης κατά την παρουσίαση της ανακάλυψης του που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση τόνισε πως διεξάγει ανασκαφές στο συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια, ενώ εδώ και αρκετό καιρό έχει συγκεντρώσει τις αναγκαίες ενδείξεις που οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως στο σημείο βρίσκεται το ταφικό μνημείο του Αριστοτέλη.
Γεγονός μάλιστα που το είχε δημοσιεύσει τόσο σε επιστημονικά όσο και σε εμπορικά έντυπα.
Τα τελευταία χρόνια και ύστερα από συστηματική μελέτη συγγραμάτων βρέθηκαν οι ενδείξεις που συνηγορούν σύμφωνα με τον ίδιο κατά 99,9% πως πράγματι στο σημείο αυτό μεταφέρθηκε η τέφρα του Αριστοτέλη, λίγο καιρό αφότου πέθανε στη Χαλκίδα.
Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν παρουσία περισσότερων από 250 αριστοτελιστών από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια», οι οποίοι μελετούν με ευλάβεια το έργο του πιο αναγνωρίσιμου Έλληνα φιλόσοφου και της σημαντικότερης προσωπικότητας σύμφωνα με το ΜΙΤ από το έτος 4000 πΧ και μέχρι το 2000 μΧ. και με θαυμασμό δέχθηκαν τη σπουδαία ανακάλυψη.
Όπως δήλωσε ο Κώστας Σισμανίδης, ετοιμάζει βιβλίο στο οποίο θα αναφέρει τα πάντα σχετικά με τις ανασκαφές στην περιοχή των Σταγείρων από το 1996
sismanidis
stageirasismanidis
Δείτε εδώ το βίντεο όπου αποκαλύφθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη:

Δείτε εικόνες με τον φακό του PRESS724:
 tafosaristoteli stageiratafosaristoteli (7) stageiratafosaristoteli (6) stageiratafosaristoteli (5) stageiratafosaristoteli (4) stageiratafosaristoteli (3) stageiratafosaristoteli (2) stageiratafosaristoteli (1)
Στάγειρα, αποστολή: Αλέξης Αλεξιάδης