ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tακούνια: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να τα φοράς

Πονάνε δεν πονάνε τα ποδαράκια σου, εσύ εκεί. Το τακούνι, τακούνι. Και όχι απλώς σε ειδικές περιπτώσεις. Από το πρωί, μέχρι το βράδυ. Να τα «κόψεις» δεν μπορείς. Φταίει που σου λείπει λίγο μπόι ή που πάνω τους νιώθεις πιο… γυναίκα!

Δεκτόν! Μπορείς όμως, προκειμένου να επιπονείς λιγότερο το σώμα σου, να τα περιορίσεις τουλάχιστον στις βραδινές εμφανίσεις σου. Γιατί αν σταματήσεις να τα φοράς τόσο συχνά, θα δεις τις εξής διαφορές:

1. Θα πονούν λιγότερο τα πόδια σου
Και λίγο περισσότερο οι φτέρνες και οι «καμάρες» σου βέβαια, μιας και διατείνονται με τα τακούνια. Ωστόσο, το πέλμα σου θα ανακουφιστεί σαν αυτές τις καλοκαιρινές μέρες που περπατάς ξυπόλυτη και το ευχαριστιέσαι όσο τίποτα!

2. Θα υποχωρήσουν οι πόνοι στη μέση
Ήξερες ότι οι πόνοι στη μέση σου προκαλούνται από τα τακούνια, καθώς μετατοπίζεις το βάρος , το ύψος και την ισορροπία σου;

3. Θα αλλάξει η όψη του πέλματός σου
Κακά τα ψέματα, τα περισσότερα ψηλοτάκουνα είναι στενά στο μπροστά μέρος (ειδικά τα μυτερά που φέτος έκαναν το απόλυτο comeback) με αποτέλεσμα να δημιουργούν κάλους και παραμόρφωση των δαχτύλων ή των νυχιών σου.
4. Θα βελτιωθεί η ισορροπία σου
Έρευνα που διεξήχθη το 2015, έδειξε ότι οι γυναίκες που φορούσαν φλατ παπούτσια είχαν πολύ καλύτερη ισορροπία από εκείνες που φορούσαν τακούνια (ακόμα και από τις pro του είδους).

Πηγή: followme.gr