ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tούρκοι χάκερς υποστηρίζουν ότι «χτύπησαν» ελληνικές ιστοσελίδες

Κυβερνοεπίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, Υπουργείων και της Ελληνικής Ακτοφυλακής υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερς. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η ομάδα “Turk Hack Team” αναφέρει ότι η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για το επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου, όπου σκάφη του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου που ήταν ύποπτο ότι μετέφερε ναρκωτικά.

Οι χάκερς προειδοποιούν μάλιστα ότι θα αυξήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον ελληνικών ιστοσελίδων. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι γνωστή για τις επιθέσεις της παγκοσμίως, ωστόσο δεν είναι η ίδια που “χτύπησε” προ ημερών την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η είδηση για την κυβερνοεπίθεση έγινε αρχικά γνωστή μέσω του πρακτορείου ειδήσεων ΙΗΑ, αλλά στη συνέχεια μεταδόθηκε από πολλά αλλά τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ενώ οι χάκερς φέρονται να απόκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και εκπροσώπους των οργανισμών που φέρονται να “χτυπήθηκαν”, οι χάκερς δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους και να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Χαρακτηρίζουν “ερασιτεχνική” την απόπειρα που έγινε και την εντάσσουν στο πλαίσιο των σχεδόν καθημερινών προσπαθειών Τούρκων χάκερς να “χτυπήσουν” ελληνικές ιστοσελίδες

 

πηγή : www.tribune.gr