ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνες ΣΟΚ από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο – Παγιδευμένοι κρεμούν σεντόνια για να σωθούν – Φόβοι για κατάρρευση του κτιρίου (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πύργο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο BBC και τον Guardian ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, υπηρεσία ασθενοφόρων και πυροσβεστική) δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για τους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύργος (Grenfell Tower) είχε 120 διαμερίσματα.

Έντρομοι ένοικοι του κτιρίου έφτιαχναν ακόμη και σκοινιά με τα σεντόνια τους και προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση φωτιά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Βίντεο σοκ – Ένοικοι του φλεγόμενου πύργου κρεμούν σκοινιά από σεντόνια για να γλιτώσουν

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail βλέπουμε πανικόβλητους ενοίκους του κτιρίου να έχουν κρεμάσει σκοινιά από σεντόνια, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση, την ώρα που περισσότεροι από 200 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες.

Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ένας από τους ενοίκους του φλεγόμενου κτιρίου: «Έχω εγκλωβιστεί σ΄αυτό το κτίριο. Δεν μπορώ να φύγω από το διαμέρισμά του γιατί θα πεθάνω από τον καπνό».

Τα βίντεο από το σημείο συγκλονίζουν…