ΕΙΔΗΣΕΙΣ
mantelis

Επ΄αόριστον αναβολή και για τη δίκη Μαντέλη λόγω …θανάτου του δικαστή!

Στον αέρα βρίσκεται και η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, μετά την επ΄αόριστον αναβολή της δίκης για την υπόθεση Siemens.

Η δίκη του κ.Μαντέλη επίσης συνδέεται με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, λόγω θανάτου του προέδρου του δικαστηρίου Αγγελή Τριαντόπουλου.

Η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη και ακόμα τεσσάρων κατηγορουμένων για υπόθεση δωροδοκίας από την μητρική γερμανική εταιρία είχε αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και εδώ και πολλούς μήνες είχε προχωρήσει στο στάδιο των απολογιών.

Ωστόσο η διεξαγωγή της γινόταν μετ’ εμποδίων λόγω της αποχής των δικηγόρων αλλά και -κυρίως – εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο 58χρονος πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,γεγονός που είχε οδηγήσει σε διακοπή την διαδικασία λόγω ασθένειας του για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στον αέρα καθώς αν και η εκδίκαση αναμενόταν να διαρκέσει καιρό δεν υπήρξε πρόβλεψη να έχουν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στην σύνθεση του δικαστηρίου.

Έτσι το δικαστήριο αναγκαστικά θα αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία πλέον θα αναμένει νέο προσδιορισμό δικασίμου.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών λογοδοτεί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ που είχε λάβει σε δύο δόσεις από την μητρική Siemens, ποσό που ο ίδιος απολογούμενος υποστηρίζει πως αποτελούσε χορηγία της Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία .