ΕΙΔΗΣΕΙΣ
milan

Πλαστό τραπεζικό έγγραφο στην αγορά της Μίλαν!

«Σύννεφα» πάνω από την -εν εξελίξει- εξαγορά της Μίλαν από Κινέζους επενδυτές ρίχνει  δημοσίευμα του «Bloomberg».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου, οι αγοραστές του ιταλικού συλλόγου παρουσίασαν πλαστό τραπεζικό έγγραφο κατά την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με την πλευρά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οποίες κατέληξαν στην πώληση του 99% των μετοχών της Μίλαν αντί 740 εκατ. ευρώ.

Το επίμαχο έγγραφο είχε τη σφραγίδα της Τράπεζας του Γιανγκσού, υπεύθυνοι της οποίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Bloomberg», ανέφεραν ότι δεν έχουν εκδώσει ποτέ τέτοιο έγγραφο.

Από την πλευρά της, η εταιρεία συμμετοχών «Fininvest», μέσω της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ήλεγχε για περίπου 30 χρόνια τους «ροσονέρι», επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα.

Πηγή της εταιρείας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδώσεων, ανέφερε ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κατατέθηκαν πολλά ανάλογα τραπεζικά έγγραφα, με τα οποία το επενδυτικό σχήμα με την επωνυμία «SinoEurope Sports» ήθελε να αποδείξει την οικονομική φερεγγυότητά του.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των επενδυτών έγινε από συμβούλους της «Fininvest» και είχε θετικό αποτέλεσμα, ενώ έχει ήδη κατατεθεί η πρώτη δόση των χρημάτων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, και μάλιστα νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία.